Българи пътуват до Аржентина за курсове по танго
Българи пътуват до Аржентина за курсове по танго / netinfo

Около 400 български туристи посещават всяка година Аржентина. Част от тях са привлечени от една от най-големите туристически атракции на южноамериканската страна - тангото, и пътуват до Аржентина специално, за да се запишат на 15-дневен курс по танго. Това съобщи временно управляващият на аржентинското посолство в София Луис Хорхе Ареги.

Българите отиват в Аржентина, за да видят планините в северозападната част на страната, ледниците или водопада Игуасу на границата между Аржентина, Бразилия и Парагвай. Плажовете на Буенос Айрес не ги привличат, защото са горещи, а водата там е студена, каза Луис Хорхе Ареги.

Атрактивни за туристите от цял свят са също гаучосите, ловът на елени, глигани и пуми, както и невероятната атмосфера по футболните стадиони.

Тежката икономическа криза в Аржентина в края на 2001 г. е повод аржентинците да се замислят как да развиват туризма в страната си. Самата криза се превръща в атракция, защото много чужденци посещават Аржентина, за да видят какво се случва там. От тогава насам всяка година за развитие на туризма се влагат все повече средства, а броят на туристите непрекъснато расте.

Миналата година Аржентина е била посетена от 3 милиона и 900 хиляди туристи, а тази година се очакват 4 милиона и 200 хиляди, каза Луис Хорхе Ареги. Най-много туристи идват в Аржентина от Бразилия, САЩ и Чили. България се нарежда сред първите 20 страни, чиито туристи посещават южноамериканската страна.

От 29 август тази година влезе в сила споразумението между България и Аржентина за премахване на визите за обикновените паспорти. По думите на Луис Хорхе Ареги това улеснява обмяната на туристи, която основно е затруднена от липсата на директна въздушна връзка между двете страни.