Мястото

Мястото
Чехослoвашкия клуб на ул."Кракра" 15, в чиято зала се провеждаше милонгата Танго бар

понеделник, 22 октомври 2007 г.

Хелоуин милонга на 31 oктомври 2007 г.

31 oктомври 2007
MILONGA de HALLOWEEN
19:30 - 22:30
Чехословашки клуб, ул."Кракра" 15
Облекло: ЧЕРНО или СТРАШНО
Вход: 3 лв.

понеделник, 15 октомври 2007 г.

Промяна на датата за милонгата на 24 Октомври 2007.

През последната седмица на октомври 2007 г., милонгата Танго бар ще се проведе в петък (26 октомври) вместо обичайния ден сряда (24 октомври). Часът и мястото остават непроменени. За да не останат любителите на тангото без милонга в сряда, на 24 октомври, ще има алтернативна милонга от 19.30 ч. в клуба на бул. "Витоша" 18 (стъклената врата отдясно до входа на Upstairs), вход свободен.

сряда, 10 октомври 2007 г.

Награда за най-редовен посетител през 2007 г.

На най-редовния посетител на милонгата "Танго бар" ще бъде връчена специална награда на последната милонга за годината. За тази цел от 10 октомври ще има специална книга на присъстващите, в която на всички желаещи ще им бъде записвано името при заплащането на входната такса за всяка милонга, която посетят. На последната милонга за 2007 г., наградата ще бъде връчена на този, който има най-много регистрирани присъствия, считано от милонгата на 10 октомври и включвайки последната милонга за 2007 г. В случай, че с еднакъв най-голям брой регистрирани присъствия се окажат двама или повече кандидата, носителят на наградата ще бъде определeн с жребий между тях.

Носители на наградата не могат да бъдат организаторите и членовете на екипа на милонгата Танго бар, както и членовете на екипа на Студио ТангерИН и посетители, които не са заплащали входната такса за милонгите.

понеделник, 8 октомври 2007 г.

Какво представлява милонгата "Танго бар"

За тези, които тепърва навлизат в терминологията на тангото уточняваме, че думата "милонга" има две значения: от една страна това е стил музика и танц, предшестващи тангото и впоследствие развили се като една от неговите разновидности; от друга страна, милонга се нарича мястото, където се танцува и слуша танго и разновидностите му (тангo-валс и милонга) и в този смисъл е станало общоприет термин по света за танго парти. Това означава, че може да отидеш на милонга и там да танцуваш милонга, което са две различни неща, не ги бъркайте, моля.

Милонгата "Танго бар" е едно типично танго парти в духа и традициите на Буенос Айрес и следва формата и стила на тамошните милонги. Което значи, че музиката е предимно (около 80%) класическо аржентинско танго разделена на танди. Тандата (tanda) представлява поредица от 3-5 теми на един и същ оркестър от една и съща епоха и в един и същ стил. Между две танди обикновено звучи кортина (cortina) - кратка музикална пауза в стил, различен от тангото. В Буенос Айрес обикновено не се танцува по време на кортината, като двойките се разделят, за да се съберат отново, с различен партньор в началото на следващата танда.

Музикалната концепция на милонгата "Танго бар" и на резидентния диджей Иво е музиката да се пуска на танди, като наличието на кортини между тях зависи от настроението на вечерта. Схемата на тандите е една от най-класическите: 2-1-2-1, което означава че се редуват 2 танди танго, 1 танда танго-валс, 2 танди танго и 1 танда милонга. Понякога тандата с милонга може да бъде заменена с танда кандомбе (candombe) - един от "родителите" на милонгата, много популярен и до днес в Аржентина и Уругвай. През последния час обикновено звучат отделни танди с танго нуево, електротанго или нео танго (алтернативна музика, с подобни на тангото ритъм и емоционалност). В зависимост от насторението на вечерта, диджея може да пусне и 1-2 теми чакарера (chacarera), популярен и весел аржентински фолклорен танц, с проста хореография, която може да научите на някое от занятията на Студио ТангерИН.


Милонгата Танго бар, от времето когато се провеждаше в клуба на ул."Калоян".